loader image
e
footer-img-map
  • No products in the cart.
  • No products in the cart.

quinteto TANGartO

Contact:

Λίγα λόγια

Το quinteto TANGartO είναι ένα µουσικό συγκρότηµα που έχει συνδέσει το όνοµά του µε την ερµηνεία και το αυθεντικό αίσθηµα των αργεντίνικων Tangos.  Έχοντας διαγράψει µια αξιόλογη και πεισµατικά προσεγµένη καλλιτεχνική πορεία από το 1996, επιλέγει τους χώρους που εµφανίζεται, πραγματοποιώντας εντυπωσιακές παραστάσεις. Είναι ένα ευέλικτο σχήµα µε µεγάλη δυναµική και ευρύ ρεπερτόριο, που επιδιώκει να ερμηνεύει αυθεντικά έργα και όχι διασκευές. Ο µοναδικός ήχος του bandoneon και ο τρόπος που ερµηνεύουν οι µουσικοί, ηλεκτρίζουν την ατµόσφαιρα και φορτίζουν συναισθηµατικά κάθε ευαίσθητο ακροατή, µεταδίδοντας το πάθος και τον ερωτισµό αυτής της µουσικής. Θα περίµενε κανείς ότι πρόκειται για σύνολο Αργεντίνων µουσικών. Και όµως, τα ονόµατα των πέντε µελών του σχήµατος δεν είναι καθόλου… αργεντίνικα.

Δημήτρης Αραμπατζής (µπαντονεόν)

Γιώργος Παναγιωτόπουλος (βιολί)

Θωµάς Κοντογεώργης (πιάνο / ενορχηστρώσεις)

Ορέστης Καλαμπαλίκης (κιθάρα)

Απόστολος Παπαπέτρος (κοντραµπάσο)

Αυτό που αναζητά στις ερµηνείες του το quinteto “TANGartO” δεν περιορίζεται στην τεχνική που απαιτείται για την εκτέλεση των έργων, αλλά ο αυθεντικός ήχος, το γνήσιο αίσθηµα που περιέχει το µοναδικό αυτό είδος µουσικής έκφρασης της Αργεντινής. Αυτό που χαρακτηρίζει τον ήχο του σχήµατος είναι η έντονη προσωπικότητα και η ψυχή. Το quinteto “TANGartO” δίνοντας την πρώτη επιτυχηµένη συναυλία του τον Απρίλιο του 1996, εισβάλει δυναµικά στα καλλιτεχνικά δρώµενα της Αθήνας και της υπόλοιπης Ελλάδας, πραγματοποιώντας ξεχωριστές εμφανίσεις σε πολλούς συναυλιακούς χώρους και µουσικές σκηνές, αποσπώντας εγκωµιαστικές κριτικές.

Η µετέπειτα πορεία περιλαµβάνει εµφανίσεις σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Συχνές εµφανίσεις στα σημαντικότερα θέατρα και χώρους συναυλιών όπως Ηρώδειο, Μέγαρο Μουσικής, συµµετοχές στους µεγαλύτερους κύκλους πολιτιστικών εκδηλώσεων όπως «Σειρά Γέφυρες» Μεγάρου Μουσικής, Πάτρα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2006 κ.ά., τακτικές συνεργασίες  με την ορχήστρα της ΕΡΤ και την συμφωνική ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων ενώ δέχεται πολύ συχνά προτάσεις από ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς παραγωγούς. Έχει συµµετάσχει σε πολιτιστικές δραστηριότητες  οργανώσεων όπως “Greenpeace” και «Γιατροί του Κόσμου» και  σε άλλους σημαντικούς πολιτιστικούς θεσµούς. Έχει συμμετάσχει  στα µεγαλύτερα Τango Festivals της Ελλάδας και υπό τους ήχους του έχουν χορέψει οι κυριότεροι Έλληνες και ξένοι χορευτές: Ángel Sebastián Arce, Mariano Chicho Frúmboli, Τάσος Κεχαγιάς & Αλεξία Σιλάµπρου, Luis Alberto Mestre & Ελένη Γκόση, Pablo Medici & Veronica Kuttel, Στέφανος Χατζηγεωργίου & Βαλεντίνα Δραγάτση, Λουκάς Μπαλόκας & Γεωργία Πρoίσκου, Δηµήτρης Λουκάκης & Βίκυ Δαµιανού κ.ά., καθώς επίσης και µε πολλά χορευτικά συγκροτήµατα: Tanguero Dance Studio, Seresta Dance Company, Quick Step Dance School, Tango Sabor κ.ά.. Επίσης, έχει συνεργαστεί µε ιδιαίτερα σημαντικούς καλλιτέχνες όπως: Μάριος Φραγκούλης, Ελένη Πέτα, Γιώργος Περρής, Janet Kapouya, Bruno Dando, Άννα Αλεξοπούλου, Μελίνα Μποτέλλη, Τζίνα Φωτεινοπούλου, Σόνια Θεοδωρίδου, Claudia Delmer, Λουΐζα Σοφιανοπούλου, κ.ά..

Η Tango κουλτούρα είναι απόλαυση για όλες τις αισθήσεις. Τα έργα του Astor Piazzolla περιέχουν ήχους που µπορούν να κερδίσουν και τους πιο αμύητους στο είδος. Αξίζει να δοκιμάσει να αφεθεί κανείς στον έντονα συγκινησιακό κόσµο των Tangos!

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.